Workshop:  Samen op weg  naar Symbiopolis  in Turnhout -  AR-TUR, Tim Joye  (Reaktor21) en  Leen Audenaert
Tim Joye

AR-TUR, Tim Joye (Reaktor21) en Leen Audenaert

Workshop: Samen op weg naar Symbiopolis in Turnhout
FESTIVAL VAN DE DEMOCRATIE
  • wo 9 okt 24
    15.00 - 17.00
    op locatie, Turnhout
    Natuurpunt Museum (Graatakker 11, Turnhout)

Stap mee in de wereld van Symbiopolis, een verhaal dat zich afspeelt in een ‘meersoortige’ stad na een bewogen periode van klimaatrampen, pandemieën en voedseltekorten. 

Een bonte groep ecologen, biohackers, kunstenaars en andere creatievelingen hebben begrepen dat hun lot ligt in het versterken van lokale ecosystemen waarin alle dieren, planten en organismen als gelijken worden beschouwd. Daarom creëren de ‘symbiopolieten’ een nieuw samenlevingsmodel dat met alle levensvormen rekening houdt.

In deze workshop verkennen we het gedachtengoed van Symbiopolis en passen we het toe op de lokale Turnhoutse bodem. Samen gaan we aan de slag met een ontwerpoefening gericht op een specifieke diersoort in de regio. Stel je voor: hoe zou onze architectuur eruitzien als we radicaal samenleven met deze soort? Hoe kunnen we met hen communiceren? Welke voordelen brengt dit met zich mee en welke uitdagingen moeten we overwinnen?

 

Leeftijd

Ook kinderen en jongeren vanaf 10 jaar welkom.

Festival van de Democratie

In aanloop naar de gemeentelijke en provinciale verkiezingen nodigen de Warande en haar partners je uit voor een week in het thema van democratie. Aan de hand van theater, lezingen en workshops, houden we meer dan 2500 jaren democratie tegen het licht en kijken we samen naar de mogelijkheden voor de toekomst. Daag jezelf uit en kom mee denken, luisteren en beleven. Meer info en volledig programma.

 

taalniveau

 

credits

concept en foto: Tim Joye (Reaktor 21)