Brute Passie - SKaGeN
Friek Janssens

Brute Passie

SKaGeN
  • do 24 apr 25
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend

Een uitgebeende versie van ‘De Mattheuspassie’ van Bach voor één accordeon en één stem.

Pendelaars laveren elke dag tussen de verslaafden en verschoppelingen rond de Brusselse stations. In Gaza worden dode kinderen door verdoofde familieleden vanonder het puin gehaald. In Oekraïne vlucht een ouder echtpaar met alles wat hen rest in een plastic zak weg uit de ruïnes van hun stad. Wat als de evangelist Mattheüs vandaag tussen hen in wandelde als chroniqueur van onze tijd?

‘Brute Passie’ is een hedendaagse, ruwe interpretatie van het oorspronkelijke meesterwerk van Johann Sebastian Bach. Dit complex oratorium voor barokorkest en dubbelkoor wordt vertaald naar een uitgepuurde compositie voor een accordeon en een stem: een intense en brute versie van de passie.

 

Mijn leven lang heb ik nooit een moment van onzekerheid gekend over de vraag wat Bachs meest aangrijpende compositie is. Zonder enige twijfel de Matthäus Passion. Noch qua lengte, nog qua ontroerende kracht is er ook maar iets dat daarmee te vergelijken valt.

Maarten ‘t Hart

taalniveau

taalicoon 2

 

Aerofoon - Een ode aan de accordeon

Een aerofoon is een muziekinstrument dat een luchtstroom nodig heeft voor zijn geluid. Zoals de accordeon. Niet alleen in muziek, maar ook in de podiumkunsten toont de accordeon zich in al zijn veelzijdigheid. Een ode aan de accordeon is een ontdekkingstocht die je meeneemt naar het universum van dit wonderlijke instrument en zijn diepe emotionele resonantie. Bekijk hier het volledige programma 'Een ode aan de accordeon'.


in reeks: Accordeon

Koop deze voorstelling in een voordelige reeks.
meer info en tickets

Brute Passie - SKaGeN
Korneel Hamers 

credits

van en met: Valentijn Dhaenens en Sara Salvérius
kostuums: Barbara Delaere

productie: SKaGeN en De Studio, PerPodium
met steun van: De Vlaamse Gemeenschap, Tax Shelter voor de podiumkunsten

logo Vlaanderen