Stichting Nieuwe  Helden, theater  arsenaal en Het  Zuidelijk Toneel -  In Search of  Democracy 3.0
Nichon Glerum

In Search of Democracy 3.0

Stichting Nieuwe Helden, theater arsenaal en Het Zuidelijk Toneel
FESTIVAL VAN DE DEMOCRATIE
  • di 8 okt 24
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Kuub, zittend
Een democratische avond voor bijna iedereen, een live onderzoeksperformance over de toekomst van democratie.

Autoritaire leiders, algoritmes, pandemie en klimaatcrisis. Democratieën staan van alle kanten onder druk. Als we macht op een eerlijke manier willen vormgeven, moet er iets veranderen. Maar wat precies, en hoe? De acteurs nemen je mee in een onderzoek naar de geschiedenis, het nu en de toekomst van de democratie. Ze geven niet alleen een analyse, maar zoeken ook actief naar nieuwe mogelijkheden en ideeën. Dus wees bereid om geprikkeld te worden.

De combinatie van theater, muziek en directe dialoog zorgt voor een open en toegankelijke sfeer waarbij je zelf kan kiezen of je deelneemt aan het onderzoek of dat je liever kijkt naar wat er gedacht en besloten wordt.

 

Wie het goed meent met de democratie, haalt zeker plezier en inhoud uit dit kleinere, geestige broertje van David Van Reybroucks G1000.” (De Standaard)

“In Search of Democracy 3.0 is kortom een oefening die op een inspirerende manier toont wat je op een avond met een groep mensen vermag op vlak van inspraak.” (De Morgen)

De vier creatievelingen op de vloer weten de mensen te prikkelen tot kleine en grote suggesties, hartverwarmend en verrassend. Heerlijk om mee te maken!

Theaterkrant

Festival van de Democratie

In aanloop naar de gemeentelijke en provinciale verkiezingen nodigen de Warande en haar partners je uit voor een week in het thema van democratie. Aan de hand van theater, lezingen en workshops, houden we meer dan 2500 jaren democratie tegen het licht en kijken we samen naar de mogelijkheden voor de toekomst. Daag jezelf uit en kom mee denken, luisteren en beleven. Meer info en volledig programma.

taalniveau

Stichting Nieuwe  Helden, theater  arsenaal en Het  Zuidelijk Toneel -  In Search of  Democracy 3.0
Marcia van der Zwam

credits

van en/of met: Lucas De Man, Sarah Eisa, Willy Thomas, Niels Kuiters, Jasper van den Berg, Piet Menu, Eva Meijering, Saar Vandenberghe, Isil Vos en Oukje den Hollander
documentaireserie: Emma Lesuis