The Best of Tour - Zap Mama

The Best of Tour

Zap Mama
  • za 9 nov 24
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend

Eindelijk verschijnt er een ‘best of’-album van Zap Mama. Voor het eerst geeft het a-capella kwintet van frontvrouw Marie Daulne een overzicht van een veelzijdige carrière die al meer dan drie decennia beslaat.

Met het debuutalbum ‘Adventure in Afropea’, uitgebracht op David Byrnes Luaka Bop-label, stond Zap Mama in 1991 elf weken in de World Music Billboard Charts. De groep laat de wereld kennismaken met etnisch geïnspireerde songs vol muzikaal globalisme. Deze unieke mix levert Zap Mama meerdere Grammy Awards op. 

Vanaf het midden van de jaren negentig voegt Marie Daulne een vleugje ‘urban style’ toe aan haar composities. Als componiste, activiste, zangeres en docent vocale polyfonie, geboren in Congo maar opgegroeid in Brussel, werkt ze samen met artiesten als The Roots, Arrested Development, Questlove en Erykah Badu. Ook David Gilmore, Meshell Ndegeocello en Tony Allen komen op haar pad.

Dit ‘best of’-concert biedt Zap Mama de kans om via de fundamenten van het verleden de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.

The Best of Tour - Zap Mama