Wrapped in Rhytm - Tutu Puoane
Nunu Ngema

Wrapped in Rhythm

Tutu Puoane
  • za 23 nov 24
    20.15 - 21.35
    de Warande, Turnhout
    Kuub, zittend

Tutu Puoane geniet al vele jaren van de poëzie uit de bundel ‘In a Ribbon of Rhythm’ van haar Zuid- Afrikaanse landgenote Lebogang Mashile. Telkens wanneer ze de gedichten leest, hoort ze muziek.

Samen met haar partner, pianist Ewout Pierreux, heeft Tutu Puoane nieuwe nummers gemaakt, gebaseerd op haar favoriete gedichten uit die bundel. Het resultaat is levendige muziek, een heel eigen Afrikaanse mix van singersongwriting, jazz en soul. Die mix vormt de kern van haar nieuwe album ‘Wrapped in Rhythm’. Dat is geproduceerd door de legendarische Amerikaan Larry Klein, bekend van samenwerkingen met Joni Mitchell, Tracy Chapman en Herbie Hancock. 

Live brengt Tutu Puoane de muziek tot leven met haar groep, bestaande uit Ewout Pierreux (piano), Tim Finoulst (gitaar, pedal steel), Clemens van der Feen (bas) en Dré Pallemaerts (drums). De losse en open structuren zorgen voor een vrije aanpak op het podium. Wie Tutu Puoane al eerder heeft zien optreden, weet dat ze in deze context op haar best is.

in reeks: In the mix

Koop dit concert in een voordelige reeks.
meer info en tickets

credits

foto: Nunu Ngema