The Well in  the Lake - Helder  Seabra &  Julio César  Iglesias  Ungo
Bart Van der Moeren

The Well in the Lake

Helder Seabra & Julio César Iglesias Ungo (B/PT)
  • di 18 feb 25
    20.15 - 21.00
    op locatie, Vlaanderen
    cc De Werft (Werft 32, Geel)
De choreografieën van Helder Seabra en Julio César Iglesias Ungo leiden je met een tomeloze energie naar de schaduwwerelden van het bestaan; waar de doden dansen en waar iedereen zich onmogelijk zal kunnen redden.

Niets is wat het lijkt. De enige zekerheid is dat er geen zekerheden zijn. Twee gestrande mensen worstelen met een constant veranderende omgeving. Bij elke beweging die ze maken, lijkt alles te veranderen. De Cubaan Julio César Iglesias Ungo en de Portugees Helder Seabra dansten allebei bij Ultima Vez van topchoreograaf Wim Vandekeybus.

Voor het eerst maken en dansen ze samen een duet, begeleid door livemuziek van Christoph Heinze en Stijn Vanmarsenille. Hun uiterst dynamische en fysieke dansstijl weerspiegelt zich in hun energieke choreografieën.

Focus op choreograaf Helder Seabra

Helder Seabra is geboren in Portugal, maar dans bracht hem naar België. Hij danste en werkte met topchoreografen Wim Vandekeybus, Sidi Larbi Cherkaoui en Damien Jalet. Zijn werk wordt gekenmerkt door een opvallend dynamische en gearticuleerde stijl, waarbij hij de energie van Vandekeybus naadloos vermengt met de poëzie van Larbi. Hij doet dit op een manier die zowel rauw als verfijnd is.

Sinds tien jaar maakt hij ook eigen voorstellingen die internationaal uitgenodigd worden. Van bij het prille begin ondersteunde de Warande Helder Seabra in het ontwikkelen en presenteren van zijn eigen werk. Helder kwam meermaals in residentie in de Warande en ging vaak in première in onze Schouwburg.

Na tien jaar intensief samenwerken, focussen we dit seizoen op het werk van deze Belgisch-Portugese choreograaf. Met ‘In Absentia’ hernemen we in onze Schouwburg zijn tweede, strafste voorstelling. We verkopen tickets voor ‘The Well in the lake’, een dansvoorstelling van Helder en zijn Cubaanse kunstbroeder Julio César Iglesias Ungo, te zien op 18 februari in cc de Werft in Geel. En als kers op de taart geniet je tijdens festival WinterWarm van 4 tot 8 februari van een nieuwe massachoreografie in de bossen van de Hoge Rielen. We vroegen Helder om voor het beeldend kunstenparcours 'UIT HET DONKER' verschillende choreografieën te maken met dansers van dansscholen uit Geel, Herentals, Kasterlee en Turnhout.

The Well in  the Lake - Helder  Seabra &  Julio César  Iglesias  Ungo
Bart Van der Moeren

credits

concept, choreografie en dans: Helder Seabra en Julio César Iglesias Ungo
muziek: Christoph Heinze en Stijn Vanmarsenille 
productie: Julio César Iglesias Ungo

coproductie: tanzhaus nrw en Theater im Pumpenhaus Münster
gefinancierd door: Kunststiftung NRW