Dyad &  String  Quartet  + Sara  Salvérius
DYOD.be

Dyad & String Quartet (B/Frankrijk) + Sara Salvérius
  • do 27 mrt 25
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Kuub, zittend

Samen met het String Quartet zal Dyad je verrassen, soms uitdagen, maar altijd weten te boeien.

Didier Laloy en Adrien Tyberghein vormen samen het duo Dyad. Deze Belgische accordeonist en Franse contrabassist verkennen met flair en elegantie een breed scala aan stijlen, waaronder wereldmuziek, folk, jazz, klassiek en rock. Het resultaat is een gevarieerd repertoire van originele nummers en een unieke mix van muzikale invloeden.

Didier Laloy heeft al dertig jaar ervaring op de diatonische accordeon. Hij is een gerespecteerde naam in de Europese folkscene vanwege zijn virtuoos spel. Laloy mag dus zeker niet ontbreken op deze speciale avond die is gewijd aan het accordeon.


Sara Salvérius

Sara Salvérius laat haar hart spreken door middel van de accordeon. Op dat prachtige instrument vertelt ze haar verhaal in de vorm van melodieën en woorden. De Gentse muzikante staat bekend als een virtuoze accordeoniste. Ze werkte mee aan verschillende folk- en wereldmuziekprojecten en trad op in binnen- en buitenland.

Het verlies van haar zus inspireerde Sara Salvérius om zelf muziek te gaan maken. Door de accordeon kan ze haar diepste emoties uiten en voelt ze de nabijheid van haar zus. De klanken van het instrument weerspiegelen zowel melancholie als warmte.

Aerofoon - Een ode aan de accordeon

Een aerofoon is een muziekinstrument dat een luchtstroom nodig heeft voor zijn geluid. Zoals de accordeon. Niet alleen in muziek, maar ook in de podiumkunsten toont de accordeon zich in al zijn veelzijdigheid. Een ode aan de accordeon is een ontdekkingstocht die je meeneemt naar het universum van dit wonderlijke instrument en zijn diepe emotionele resonantie. Bekijk hier het volledige programma 'Een ode aan de accordeon'.


in reeks: Accordeon

Koop dit concert in een voordelige reeks.
meer info en tickets

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/MaGxaEMTPjs?si=jpj5PglzfqpZw9mK" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/4A7-ztxcgAw?si=5fbLwxc2zuh-xbJv" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>

credits

diatonisch accordeon: Didier Laloy
contrabas: Adrien Tyberghein
viool: Igor Semenoff en Nicolas Draps
altviool: Clément Holvoet
cello: Kathy Adam
foto: DYOD.be