Danças Ocultas
Pedro Claudio

Danças Ocultas (Portugal)
  • vr 25 apr 25
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend
Experts op diatonische accordeon

Danças Ocultas is een bijzonder kwartet dat bestaat uit vier experts op de diatonische accordeon. De klank van hun instrumenten verrast en verleidt wereldwijd een publiek.

De mix van impressionistische folk met invloeden uit de Portugese volksmuziek, tango nuevo, klassieke muziek en kamerjazz roept diepe emoties op. Live wordt de kracht van hun muziek nog intenser door een slim lichtontwerp. Het resultaat: minimalistische en diepgaande soundscapes vol onverwachte wendingen en meeslepende melancholie.

Meer dan tien jaar geleden trad Danças Ocultas al eens op in de Warande. Dat concert staat bij velen in het geheugen gegrift. Nu het kwartet een nieuw album uitbrengt en de accordeon in het voorjaar van 2025 centraal staat, verwelkomen we Danças Ocultas graag opnieuw op het podium van de Warande.

You walk into the darkened main concert hall and suddenly, all that falls away, there are four men on stage, and they are creating a space where you can relax, breath and luxuriate in beautiful sounds.

The Huffington Post

Aerofoon - Een ode aan de accordeon

Een aerofoon is een muziekinstrument dat een luchtstroom nodig heeft voor zijn geluid. Zoals de accordeon. Niet alleen in muziek, maar ook in de podiumkunsten toont de accordeon zich in al zijn veelzijdigheid. Een ode aan de accordeon is een ontdekkingstocht die je meeneemt naar het universum van dit wonderlijke instrument en zijn diepe emotionele resonantie. Bekijk hier het volledige programma 'Een ode aan de accordeon'.

 

in reeks: Accordeon

Koop dit concert in een voordelige reeks.
meer info en tickets


in reeks: Around the world

Koop dit concert in een voordelige reeks.
meer info en tickets

credits

diatonische accordeon: Artur Fernandes, Filipe Cal, Filipe Ricardo en Francisco Miguel
foto: Pedro Claudio