Michael Pawlyn
Kelly Hill

Michael Pawlyn en AR-TUR

Workshop: Good ancestor
  • ma 23 sep 24
    Deuren open
    15.30
    start
    16.00
    einde
    18.00
    vrije zit
    de Warande, Turnhout
    zone Schouwburg - Tuinzaal

AR-TUR, het platform voor architectuur en ruimte, nodigt op 23 september 2024 in het kader van het Kempenlab Dorpse Regeneratieve Architectuur de Londense architect Michael Pawlyn uit voor een workshop ‘How te bo good Ancestors’ in de Tuinzaal in de Warande. 

In het Kempenlab gaan we op zoek naar hoe we natuur, architectuur, mensen en processen op zo’n manier kunnen verbinden dat architectuur meer nog dan duurzaam, echt herstellend, zorgzaam en regeneratief kan worden. Met deze workshop gaan we aan de slag met een belangrijke pionier in het regeneratieve denken en ontwerpen.

Michael Pawlyn richtte in 2007 zijn studio Exploration Architecture op. Zijn werk focust op regeneratieve ontwerpbenaderingen die verder gaan dan conventioneel duurzaam ontwerp. Terwijl duurzaamheid maar al te vaak alleen maar het verzachten van de negatieve gevolgen inhoudt, impliceert regeneratief ontwerp een veel positievere benadering. De diverse maatschappelijke uitdagingen dwingen ons om manieren te vinden om de ecosystemen te herstellen en veerkrachtige gemeenschappen te bouwen. Binnen regeneratief ontwerp maken ze gebruik van twee belangrijke, op de natuur geïnspireerde benaderingen: ‘biomimicry’ en ‘biofilie’.

In de workshop gaan we op zoek naar hoe we goede voorouders voor de generaties na ons kunnen zijn. Aan de hand van een techniek ontwikkeld door 'The Long Time Project' en gebaseerd op het werk van Joanna Macey leren we intergenerationele denkpatronen ontwikkelen, verhogen we ons ambitieniveau en maken we kennis met de belangrijkste concepten van regeneratief denken.

Op 23 september kan je ook om 20 uur een lezing door Michael Pawlyn met aansluitend een panelgesprek volgen in de Kuub in de Warande. Meer info en tickets vind je hier. Van harte welkom!

Taal

De workshop is in het Engels.

Programma

  • 15.30 tot 16 uur:  ontvangst
  • 16 tot 18 uur: workshop door Michael Pawlyn

Prijs

Deelname is gratis, maar inschrijving is vereist.

portret Michael Pawlyn
Kelly Hill

credits

foto’s: Kelly Hill / Cecilie Bannow
Deze workshop is een initiatief van AR-TUR.

logo AR-TUR