Michael Pawlyn
Cecilie Bannow

Michael Pawlyn en AR-TUR

Lezing en panelgesprek: Sustainable to regenerative
  • ma 23 sep 24
    Deuren open
    19.30
    start
    20.00
    einde
    23.00
    de Warande, Turnhout
    zone Schouwburg - Tuinzaal

AR-TUR, het platform voor architectuur en ruimte, nodigt op 23 september 2024 in het kader van het Kempenlab Dorpse Regeneratieve Architectuur de Londense architect Michael Pawlyn uit voor een lezing en panelgesprek in de Tuinzaal in de Warande.

In het Kempenlab gaan we op zoek naar hoe we natuur, architectuur, mensen en processen op zo’n manier kunnen verbinden dat architectuur meer nog dan duurzaam, echt herstellend, zorgzaam en regeneratief kan worden. Met deze lezing bieden we een podium aan een belangrijke pionier in het regeneratieve denken en ontwerpen.

Michael Pawlyn richtte in 2007 zijn studio Exploration Architecture op. Zijn werk focust op regeneratieve ontwerpbenaderingen die verder gaan dan conventioneel duurzaam ontwerp. Terwijl duurzaamheid maar al te vaak alleen maar het verzachten van de negatieve gevolgen inhoudt, impliceert regeneratief ontwerp een veel positievere benadering. De diverse maatschappelijke uitdagingen dwingen ons om manieren te vinden om de ecosystemen te herstellen en veerkrachtige gemeenschappen te bouwen. Binnen regeneratief ontwerp maken ze gebruik van twee belangrijke, op de natuur geïnspireerde benaderingen: ‘biomimicry’ en ‘biofilie’.

Tijdens deze lezing licht Michael al deze principes toe. We sluiten de avond af met een panelgesprek gemodereerd door Tine Hens met Marlies Zuidam van FAAM architects, Nadia Casabella van 1010au en MIchael Pawlyn, gevolgd door een signeersessie van het boek Flourish dat Michael samen met Sarah Ichioka schreef, en een publiek netwerkmoment. 

Bovendien kan je op 23 september in de namiddag ook deelnemen aan een workshop gegeven door Michael Pawlyn over hoe we goede voorouders kunnen zijn voor de generaties na ons. Deelname is gratis, maar inschrijving is vereist via deze link. Van harte welkom!

Taal

De lezing is in het Engels.

Programma

  • 19.30 tot 20 uur:  ontvangst
  • 20 tot 20.45 uur: lezing door Michael Pawlyn
  • 20.45 tot 21.30 uur: panelgesprek
  • 21.30 tot 21.45 uur: signeersessie door Michael Pawlyn
  • 21.30 tot 23 uur: netwerkmoment

Prijs

12 euro / 10 euro voor -26 jaar
2 euro voor UiTPAS met kansentarief (via 014 41 69 91 of via de ticketbalie van de Warande)

Michael Pawlyn
Kelly Hill

credits

foto’s: Kelly Hill / Cecilie Bannow
Deze lezing en het panelgesprek zijn een initiatief van AR-TUR.

logo AR-TUR