Campagnebeeld Utopegem
Avansa

Avansa

Workshop: Utopegem
FESTIVAL VAN DE DEMOCRATIE

Beeld je in… je strandt op een onbewoond eiland met nog twintig anderen. Samen noemen jullie het eiland Utopegem en gaan jullie op zoek naar hoe je als groep het best beslissingen neemt. Waar gaan we wonen? Hoe zorgen we dat iedereen voldoende voedsel heeft?

Op deze vragen moet er snel een antwoord komen, maar hoe nemen we die beslissingen? Heeft iedereen evenveel te zeggen? Of kiezen we een leider?

Samen bedenk en test je manieren van besluitvorming uit tijdens deze interactieve, gratis workshop.

 

Utopegem

Deze activiteit kadert in het project Utopegem van Avansa en vindt plaats op meerdere locaties in Vlaanderen.

Alle input en output wordt daarom nauwkeurig bijgehouden in de aanloop naar het Utopegem weekend van 28 tot 30 maart 2025, waarin honderd mensen zich nog verder kunnen verdiepen in de thematiek van democratie en besluitvorming.

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Festival van de Democratie

In aanloop naar de gemeentelijke en provinciale verkiezingen nodigen de Warande en haar partners je uit voor een week in het thema van democratie. Aan de hand van theater, lezingen en workshops, houden we meer dan 2500 jaren democratie tegen het licht en kijken we samen naar de mogelijkheden voor de toekomst. Daag jezelf uit en kom mee denken, luisteren en beleven. Meer info en volledig programma.