'Beyond the Edge' - fABULEUS, HET LAB &  6 Limburgse Cultuurcentra  / Piet Van Dycke

Piet Van Dycke

Masterclass acrobatie (14+)
PLEIN DE CIRQUE

Spring mee in de wereld van dans en acrobatiek! Tijdens deze gratis workshop ontdek je de bewegingsstijl van choreograaf Piet Van Dycke: een energieke mix van dans, acrobatiek en partnerwerk. 

Wat kan je verwachten?

  • Introductie: Piet deelt het creatieve proces achter de circusvoorstelling 'Beyond the Edge'. Hierin balanceren en bewegen acht jongeren over een levensgrote installatie van ladders. 
  • Warming-up: We starten met een energieke warming-up om je lichaam klaar te maken voor actie.
  • Ladderinstallatie: We verkennen de ladders, waarbij we balanceren en acrobatische bewegingen integreren met dans.
  • Samenwerking & vertrouwen: Je werkt intensief samen met anderen, bouwt vertrouwen op en krijgt tools aangereikt om je eigen creatieve ideeën vorm te geven.
  • Improvisatie & veiligheid: Je leert de basisprincipes van acrobatische bewegingen en technieken om veilig en effectief met ladders te werken. Je wordt ook aangemoedigd om tijdens improvisatiesessies je eigen bewegingsmogelijkheden te ontdekken binnen de veilige en ondersteunende omgeving van de groep

 

Deze masterclass is een kans om nieuwe skills te leren en je creativiteit de vrije loop te laten. Doe mee en ervaar hoe het is om op de rand van je kunnen te balanceren!

 

Praktisch

zondag  8 september
van 10 tot 16 uur (pauze tussen 12.30 en 13.30 uur)
in de Warande - Kuub
gratis inschrijven

max. 16 deelnemers 
voor iedereen vanaf 14 jaar
basis aan circus- en dansvaardigheden gewenst

 

 

 

Voor de zesde keer ontdek je op Plein de Cirque het spannendste en strafste circus uit binnen- en buitenland. Het grootste circusfestival van de Kempen (en ver daarbuiten) tovert de Warande en omgeving om tot een magische circusplek voor jong en oud.