Stripgids Eregalerij - Tijdlijn Bronzen Adhemar
Stripgids

Expo Stripgids

Eregalerij - Tijdlijn Bronzen Adhemar
50 jaar Stripgids
  • za 7 sep 24
    -
    ma 11 nov 24
    doorlopend
    de Warande, Turnhout
    Witte Gang -1

doorlopend open
in de Warande, Witte Gang
gratis

Brecht Evens is de 25ste in de rij van Bronzen Adhemars, een prijs met een geschiedenis die 50 jaar teruggaat in de tijd. Wie trad de voorbije halve eeuw nog toe tot de Eregalerij? Stap mee in de tijdlijn van Stripgids en laat je meeslepen in een ongemeen fascinerend verhaal vol (on)verwachte winnaars, met alle emoties en gevolgen verbonden aan de erkenning.

Laat je vooral verrassen door de rijke geschiedenis van Vlaanderens mooiste stripprijs, die zijn roots in Turnhout heeft. Een prijs die verschillende namen had en het op een gegeven moment tot Vlaamse Cultuurprijs schopte. Een prijs die ook een gouden vriend kent. Ook een echte Vlaamse prijs die ooit door een Nederlander is gewonnen. Belgisch surrealisme is nooit ver weg. De Bronzen Adhemar zette Turnhout op de kaart als Vlaamse striphoofdstad. Zonder Jan Smet (1945-2024) had de prijs niet bestaan. Duik mee in de geschiedenis van de Bronzen Adhemar en maak kennis met de grootste en fijnste stripauteurs.

Praktisch

zaterdag 7 september t.e.m. maandag 11 november 2024
in de Warande - Witte Gang
gratis  

credits

De Eregalerij Bronzen Adhemar is een initiatief van Stripgids vzw, in samenwerking met de Warande en ondersteund door Erfgoed Noorderkempen, de Stad Turnhout en Literatuur Vlaanderen.

curator, teksten: Kurt Morissens (Stripgids vzw)

organisatie: Stripgids

logo Stripgids