Nomadics - Voetvolk /  Lisbeth Gruwez  & Maarten Van  Cauwenberghe
Danny Willems

Nomadics

Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe
  • za 5 okt 24
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend
Met ‘Nomadics’ betreedt Voetvolk het rijk van het (innerlijk) landschap. Geen mythische plek, maar de wereld – hier en nu – zoals die zich aan en met ons ontvouwt.

In ‘Nomadics’ worden acht dansers een (voorbij)razend landschap. Ze wandelen; zetten de ene voet voor de andere. Samen ervaren ze de meerstemmige impact van die eenvoudige beweging. Te voet banen ze zich een weg door natuur en stad, door weer en wind, naar de plaats waar het op het eind van de dag allemaal gebeurt: de scène. Een adembenemend voetenspel voor acht performers. Muziek staat daarbij in een sterke symbiose met de dans, zoals altijd bij Voetvolk. Maarten Van Cauwenberghe nam tijdens wandelingen geluiden op – voetstappen, water, wind in de bomen, snelwegen… – en brouwde er environmental techno van.

Begin september krijg je een uitnodiging om vóór de voorstelling een lange tocht door het Kempens landschap te maken, samen met de dansers. Voor mensen in een rolstoel is een aangepaste route mogelijk.

Van Cauwenberghe's muziek van natuurgeluiden stroomt over me heen. In haar grillige choreografie stelt Gruwez de dansers stevig op de proef. De clash tussen mens en natuur die centraal staat in Nomadics uit zich in intens golvende bewegingen, maar ook in gewelddadige uitbarstingen. Net als de soundtrack komt het allemaal heel fysiek en direct binnen.

Het Parool

in reeks: Dans L

Koop deze voorstelling in een voordelige reeks.
meer info en tickets

 

in reeks: Dans XXL

Koop deze voorstelling in een voordelige reeks.
meer info en tickets

credits

choreografie: Lisbeth Gruwez
compositie, geluidsontwerp en livemuziek: Maarten Van Cauwenberghe
performance: Antoni Androulakis, Artemis Stavridis, Francesca Chiodi Latini, Lucie Domenach, Raoul Riva, Simon Arson, Victoria Rose Roy en Valeria Saija 
repetitor: Francesca Chiodi Latini
dramaturgie: Bart Meuleman
lichtontwerp: Jan Maertens
kostuumontwerp: Eli Verkeyn
productie: Voetvolk vzw

coproductie: KVS – Koninklijke Vlaamse Schouwburg, Perpodium, Julidans, Theater Freiburg & Charleroi Danse 
met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap & de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Mohow

logo Vlaanderen